این مطالب را در این صفحه می خوانید
قرص وارنیکلین که این روز ها با نام تجاری چمپیکس و چنتیکس در دنیا معروف است، دارویی است که جهت ترک سیگار تجویز می گردد. یکی از بزرگترین مشکلات افراد سیگاری که قصد ترک سیگار را دارند، عوارض ناشی از قطع نیکوتین می باشد و در واقع وابستگی به سیگار نیز به دلیل اثرات نیکوتین می باشد. اعتیاد به نیکوتین باعث میشود که بلافاصله پس از ترک سیگار علائم ترک آغاز شده و رفته رفته بیشتر شوند و فرد را به مصرف مجدد دخانیات وادار نماید.
این دارو نخستین بار در سال ۲۰۰۶ در انگلستان مورد تایید قرار گرفت و وارد بازار دارویی شد. وارنیکلین در بدن به نوعی نقش نیکوتین را ایفا می کند و بدین ترتیب زمانی که میل فرد به کشیدن مجدد سیگار را کاهش می دهد و همچنین عوارض ناشی از قطع سیگار مانند حساسیت پذیری، بدن درد، بی قراری و غیره را تسکین می دهد.
مکانیسم دقیق این دارو به این صورت است که با اتصال به گیرنده های مغزی که با نیکوتین تحریکمی شوند، عمل نیکوتین را تقلید می نمایند. در واقع وارنیکلین با تحریک گیرنده های نیکوتین در مغز اثر می نماید و موجب کاهش بی قراری و عوارض ناشی از ترک سیگار و محرومیت بدن از دریافت نیکوتین می گردد.
در هر صورت وارنیکلین با اتصال به این گیرنده ها به طور موقت آنها را اشغال کرده و نقش نیکوتین را تقلید میکند و از اتصال نیکوتین جلوگیری می نماید. در نهایت این عمل موجب کاهش میل به سیگار کشیدن در افراد می شود.
وارنیکلین احتمال موفقیت در ترک سیگار را افزایش میدهد.در برخی مطالعات با مقایسه ی مصرف کنندگان وارنیکلین و مصرفکنندگان دارونما در زمان ترک سیگار، مشاهده شده است که به صورت متوسط ۲۱ نفر از ۱۰۰ نفری که وارنیکلین را مصرف نموده اند.
در ترک سیگار موفق بودند. در حالی که این آمار در افراد مصرف کننده ی دارونما ۸ نفر در ۱۰۰ نفر بوده است. به زبان دیگر مصرف وارنیکلین احتمال موفقیت در ترک سیگار را بیش از دو برابر می نماید. این دارو توسط پزشک در افرادی که حقیقتاً قصد ترک دارند جهت تسهیل روند ترک تجویز می گردد.
پیش از شروع مصرف قرص وارنیکلین
در صورت بارداری یا شیردهی و اقدام به بارداری، حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
چنانچه کمتر از ۱۸ سال سن دارید، پزشک را در جریان قرار دهید.
در صورت سابقه یا ابتلا به هرگونه اختلال روحی و افسردگی حتماً به پزشک اطلاع دهید.
اگر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و کلیوی می باشید، به پزشک اطلاع دهید.
چنانچه سابقه ی تشنج دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید.
چنانچه داروی دیگری مصرف می نمایید(اعم از نسخه ای و غیر نسخهای،مکمل یا گیاهی)،لیست تمامی موارد مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
سابقه ی هر گونه حساسیت دارویی را به پزشک اطلاع دهید.
نحوه صحیح مصرف قرص وارنیکلین
مصرف وارنیکلین معمولاً به این صورت آغاز میشود:
سه روز نخست روزانه یک قرص ۵۰۰ میکروگرمی /روزهای ۴ الی ۷ یک قرص(۵۰۰میکروگرم) صبح یک قرص عصر/از روز ۸ به بعد یک قرص ۱ میلی گرم دو بار در روز
دوره کامل مصرف وارنیکلین ١٢هفته میباشد که ممکن است طبق نظر پزشک در صورت موفقیت در ترک سیگار، بیشتر از ۱۲ هفته نیز ادامه داشته باشد.
این دارو با غذا تداخل ندارد و میتوانید آن را هر زمان که راحت هستید، مصرف نمایید. اما بهتر است آن را به صورت منظم در زمان های مشخصی از روز مصرف کنید. این کار از فراموش نمودن نوبت مصرف دارو پیشگیری می نماید و باعث می شود اثرات مطلوب هر چه سریع تر نمایان شود.
هر نوبت دارو را با یک لیوان آب به صورت کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آن خودداری نمایید.
در صورت فراموشی یک نوبت مصرف، به محض یادآوری دارو را مصرف نمایید. مگر اینکه به نوبت بعدی بسیار نزدیک باشید. در این صورت نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و نوبت های بعد را طبق روال سابق مصرف نمایید.
توصیه های قرص وارنیکلین
در مدت مصرف وارنیکلین حتماً تحت نظر پزشک بمانید و فراموش نکنید که این دارو تنها بخشی از برنامه ی ترک شما می باشد. برای ترک موفق نیاز به توصیهها و مشاورههای دقیق و منظم دارید. -اطمینان حاصل کنید که پزشک مشاور شما به صورت دقیق در جریان کلیه داروهای مصرفی شما به غیر از این دارو می باشد. از آنجا که ترک سیگار می تواند بر روی متابولیسم سایر داروها در بدن شما تغییرات ایجاد نماید، پس از ترک سیگار ممکن است نیاز به تغییر در دوز مصرف سایر داروهای روتین شما باشد.
پس از پایان دوره ی درمان ممکن است پزشک به شما توصیه نماید که مقدار مصرف وارنیکلین را چند هفته به تدریج کاهش دهید و سپس قطع نمایید. این کار جهت تکمیل دوره ی ترک سیگار می باشد زیرا در بعضی افراد مشاهده شده است که با قطع ناگهانی و مجدد، استعمال سیگار آغاز شده است. همچنین قطع ناگهانی می تواند موجب علائمی شبیه عوارض ترک مانند احساس افسردگی یا بی قراری و اختلال در خواب گردد. با وجود اینکه این اتفاق برای درصد کمی از افراد رخ میدهد، اما با کاهش تدریجی مقدار مصرف، طبق نظر پزشک می توانید احتمال بروز آن را کاهش دهید.
عوارض ناخواسته دارویی قرص وارنیکلین
در صورت احساس سردرد یا هرگونه درد دیگر،مایعات به مقدار کافی مصرف نمایید و با داروساز خود جهت انتخاب داروی ضد درد مناسب مشورت نمایید. چنانچه درد ادامه دار بود و یا شدید شد، به پزشک اطلاع دهید.
احساس تهوع یا به هم ریختگی معده و سوء هاضمه ممکن است در مدت مصرف این دارو رخ دهد.در این صورت با مصرف غذاهای سبک و میل کردن دارو پس از آن می توانید احتمال بروز این عوارض را کاهش دهید.
در صورت احساس خواب آلودگی و سرگیجه از رانندگی و کار با ابزارهایی که نیاز به احتیاط بیشتری دارند تا زمانی که اثر دارو باقی است، خودداری نمایید.
در صورت اختلال در خواب یا دیدن خواب های غیر معمول، از مصرف آخرین نوبت دارو نزدیک به زمان خواب خودداری نمایید.
احساس خشکی دهان ناشی از مصرف وارنیکلین را میتوانید با مصرف آدامس یا آب نبات های فاقد شکر برطرف نمایید.
در صورت گر گرفتگی شدید یا گلودرد، تغییر در اشتها،افزایش وزن، تغییر طعم غذا در دهان، احساس تنگی نفس، سرفه و لکه های پوستی خارش دار،حتماً به پزشک مراجعه نمایید.
در صورتی که احساس افسردگی و بی قراری های ناراحت کننده و افکار آسیبزا داشتید، حتماً به پزشک اطلاع دهید تا به صورت اصولی دارو را قطع نماید.
مکانیسم اثر وارنیکلین قرص وارنیکلین
آگونیست نسبی گیرنده نیکوتینی α۴β۲ نورونی است. تحریک نیکوتین در سیستم دوپامینی مزولیمبیک که در ارتباط با اعتیاد به نیکوتین است را مهار می کند. هم چنین به گیرنده ۵HT3 ( معنی دار بودن این اتصال بررسی نشده است ) با تمایل متوسط اتصال می یابد. وارنی سیکلین باعث تحریک فعالیت دوپامین نیز می شود ولی میزان تحریک آن بسیار کمتر از نیکوتین است، لذا تمایل کاهش یافته و علائم ترک ایجاد می شود.
فارماکوکینتیک قرص وارنیکلین
جذب: به خوبی جذب می شود و تحت تاثیر غذا نیست.
اتصال به پروتئین: ۲۰%≥
متابولیسم: بسیار کم ( کمتر از ۱۰% کلیرانس مربوط به متابولیسم است )
نیمه عمر: حدود ۲۴ ساعت
زمان رسیدن به پیک پلاسمایی: حدود ۴-۳ ساعت
دفع: ادرار ( ۹۲ % بصورت داروی تغییر نیافته )
عوارض جانبی قرص وارنیکلین
عوارض شایع (%۱۰<):
سیستم اعصاب مرکزی: سر درد، بی خوابی، خواب آشفته، تحریک پذیری، افکار خودکشی، افسردگی
گوارشی: تهوع، استفراغ
عوارض نسبتا شایع (%۱۰-۱):
قلبی عروقی: آنژین صدری، درد قفسه سینه، ادم محیطی، سکته قلبی
سیستم اعصاب مرکزی: اضطراب، کسالت، آژیتاسیون، اختلالات خواب، تنش، خواب آلودگی، رفتار خصمانه، لتارژی، کابوس شبانه
پوستی: راش پوستی
گوارشی: نفخ، یبوست، اختلال چشایی، درد شکمی، اسهال، خشکی دهان، سوء هاضمه، افزایش اشتها، بی اشتهایی، کاهش اشتها، رفلاکس
تنفسی: عفونت مجاری تنفسی فوقانی، تنگی نفس، آبریزش بینی
هشدار های قرص وارنیکلین:
موارد منع مصرف:
– سابقه حساسیت شدید یا واکنش های پوستی به قرص وارنیکلین
هشدارها:
واکنش های شدید روانی شامل افسردگی، افکار خودکشی و خودکشی گزارش شده است.
مصرف الکل خطر واکنش های روانی را افزایش می دهد.
قبل از تجویز این دارو بایستی خطرات واکنش های روانی شدید را با منافع کوتاه مدت و بلندمدت ترک سیگار برای هر بیمار مقایسه کرد.
واکنش های ازدیاد حساسیتی شامل آنژیوادم و موارد نادر واکنش های شدید پوستی شامل سندروم استیون جانسون و اریتم مولتی فرم گزارش شده است.
می تواند خطر وقایع قلبی عروقی مثل آنژین، سکته قلبی غیر کشنده، سکته مغزی غیر کشنده، نیاز پیدا کردن به عروق گذاری مجدد کرونری، PVD جدید یا نیاز به درمان آن را ایجاد نماید.
تهوع وابسته به دوز ممکن است رخ دهد.
می تواند خواب آلودگی ایجاد کرده که توانایی فیزیکی یا مغزی را مختل کند.
در اختلال کلیوی با احتیاط مصرف شده و تنظیم دوز مورد نیاز است.
ایمنی و اثربخشی وارنی سیکلین با مصرف همزمان سایر داروهای درمان های ترک سیگار بررسی نشده است. عوارض جانبی در صورت مصرف همزمان با درمان های جایگزینی نیکوتین گزارش شده است.
توصیه های دارویی قرص وارنیکلین
باید با غذا مصرف شده و یک لیوان پر از آب میل شود تا عوارض گوارشی کاهش یابد
ترک سیگار در کمتر از چند هفته
قرص وارنیکلین در مقایسه با داروی قبلی ترک سیگار یعنی بوپروپیون به مراتب اثرات بهتری دارد. استفاده از این دارو توسط FDA تایید شده است. مصرف قرص وارنیکلین سبب کاهش تمایل فرد به مصرف سیگار میشود. البته باید برای محقق شدن این موضوع دارو ۶ تا ۱۰ هفته مورد استفاده قرار گیرد.
پس از هشت روز از آغاز مصرف دارو، نشانههای ترک سیگار اتفاق میافتد. برند اصلی این دارو مربوط به یک شرکت آمریکایی بوده و برای اولین بار در ایران توسط شرکت داروسازی کوثر تولید شده است.
موارد منع مصرف داروی ترک سیگار قرص وارنیکلین
مصرف این دارو در افراد سیگاری زیر ۱۸ سال و یا حامله هنوز تایید نشده است. استفاده از قرص ترک سیگار در مادران شیرده نیز تایید نشده است. استفاده از قرص وارنیکلین در صورت حساسیت شدید پوستی به این دارو ممنوع است. افراد غیر سیگاری نیز از مصرف داروی ترک سیگار جدا خودداری نمایند.
همچنین توصیه میشود بیماران مبتلا به گرفتگی عروق قلبی تحت نظر متخصص قلب از این دارو جهت ترک سیگار استفاده نمایند.
عوارض جانبی قرص وارنیکلین
احساس تهوع در حدود ۳۰ درصد از افراد مصرف کننده ی داروی ترک سیگار مشاهده می شود. عوارض کمتر شایع عبارتند از: سردرد، اختلالات خوابیدن و کابوس. از عوارض داروی ترک سیگار می توان به اختلال در احساس طعم، استفراغ، درد شکمی و یبوست اشاره کرد.
در سال ۲۰۱۱ برخی مقالات از افزایش خطر حمله قلبی به دنبال استفاده از قرص های ترک سیگار خبر دادند اما تحقیقات بعدی هیچ گونه افزایشی در خطر حمله قلبی را به دنبال استفاده از قرص وارنیکلین گزارش نکرده است.
تداخلات دارویی قرص وارنیکلین
دارو ترک سیگار وارنیکلین با داروهای زیر تداخل دارد:
-اتانول
-فاموتیدین
-رانی تیدین
-توبرامایسین
چگونگی ساخت قرص وارنیکلین
قرص وارنیکلین از سایتسین فرآوری میشود که عصارهٔ گل طاووسی است. این عصاره نخستین بار در جنگ جهانی دوم برای ترک سیگار بهکار رفت و در سال ۲۰۰۶ در آمریکا به تولید انبوه رسید. از سال ۱۳۹۵ در ایران به تولید انبوه رسید و شرکتهایی مانند داروسازی کوثر و سبحان دارو به تولید انبوه آن پرداختهاند. برای تهیهٔ آن، به داروخانههای شبانهروزی مراکز استانها باید مراجعه کرد.
مکانیسم اثر
قرص وارنیکلین روی سلولهای عصبی مینشیند تا نیاز دوپامینی آنها را تخفیف دهد. مکانیسم اثر این دارو آگونیست نسبی است که باعث کاهش هوس سیگار و در عین حال کاهش لذت از سیگار میشود.
قرص وارنیکلین یک آگونیست نسبی گیرندههای نیکوتینی α۴β۲ بوده که در سطوح پایینتر از تحریک نیکوتین سبب ترشح دوپامین میشود و در نتیجه باعث کاهش عوارض ناشی از ترک سیگار میگردد. از سوی دیگر، با مسدود کردن این گیرندهها، آنتاگونیست آنها نیز محسوبشده و تمایل فرد به کشیدن سیگار را از بین میبرد.
ترک سیگاردرروزهشتم قابل درمان می باشد؛ سلولهای بدن به همراه مادهٔ مؤثر دوکا که از قرص وارنیکیلین تشکیل شده است، باعث کشتن سلولهای سرطانی بهعلّت مصرف سیگار و همچنین کُشتن نیکوتین در خون میشود، ولی گاهی هم به شکل جایگزین میتوان بین روزهای ۸ تا ۳۵ صورت گیرد. امکان دارد یک دورهٔ ۱۲ هفتهای اضافی هم برای موفقیتآمیزتر بودن درمان توسط پزشک تجویز گردد.
هشدار
این دارو فقط یک درمان کمکی برای ترک سیگار است. عوامل مکمّل مثل ارادهٔ شخصی، ورزش، رواندرمانی و پرهیز از محرکهای سیگار مانند لبنیات، فلفل و گوشت قرمز میتواند باعث ترک سیگار شود.
عوارض قرص وارنیکلین
عوارض شایعی (از هر ۱۰ نفر ۱ نفر) که پس از دو هفته از بین میرود، عبارت است از: تهوع، کابوسهای شبانه، سردرد، بیخوابی (اگر این عوارض به صورت حاد مشاهده شد، به پزشک مراجعه شود).
از دیگر عوارض این دارو احساس داغ شدن پوست و حساسیت چشم به نور (در ۲ روز اول شروع درمان) است.
موارد منع مصرف قرص وارنیکلین
در دوران بارداری و شیردهی،به همراه گوجه فرنگی٬ استفاده همزمان با سایمیتیدین، بیماران را دچار افسردگی فعال میکند (کنترل نشده با دارو). افرادی که سابقهٔ خودکشی دارند، مصرف همزمان با الکل، عوارض و اثرات الکل را افزایش میدهد.(توصیه به کاهش مصرف الکل)
قبل از مصرف وارنیکلین چه مواردی را باید به پزشک خود اطلاع دهم؟
در صورتی که هر یک از شرایط زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید:
اختلالات روانپزشکی به خصوص اختلال دوقطبی، افسردگی و اسکیزوفرنی
بیماری قلبی
مصرف الکل
بیماری کلیوی
تنگی شریانهای اندام تحتانی
تشنج
سکتهی مغزی
سابقه اقدام به خودکشی یا فکر آن در خودتان یا اعضای خانواده
واکنش غیرطبیعی یا حساسیت به وارنیکلین، داروهای دیگر، غذاها، رنگها یا مواد نگهدارنده
بارداری یا قصد بارداری
شیردهی
چطور باید از قرص وارنیکلین استفاده کنم
قرص وارنیکلین بعد از غذا به صورت خوراکی مصرف میشود. آن را با یک لیوان آب کامل مصرف کنید. قرص وارنیکلین را طبق دستور پزشک مصرف کنید. دوزهای داروی خود را در فواصل منظم استفاده کنید و قرص وارنیکلین را بیشتر از آن چه تجویز شده مصرف نکنید.
برای مصرف قرص وارنیکلین به منظور ترک سیگار، سه راه موجود است؛ با پزشک خود در این باره مشورت کنید که کدام روش برای شما مناسب است:
۱) میتوانید تاریخی برای ترک مشخص کنید و از یک هفته پیش از این تاریخ، قرص وارنیکلین را شروع کنید.
۲) میتوانید پیش از تعیین زمان ترک، مصرف دارو را شروع کنید. سپس بین روز ۸ تا ۳۵ بعد از شروع دارو تاریخ ترک را مشخص کنید.
۳) اگر مطمئن نیستید بتوانید سیگار را به طور ناگهانی ترک کنید، مصرف دارو را شروع کنید و بهتدریج میزان مصرف سیگار را زیر نظر پزشک خود کم کنید و تا بعد از ۱۲ هفته سیگار را ترک کنید.
به برنامه خود پایبند باشید؛ وارد گروههای حمایت از ترک سیگار شوید تا به شما برای زندگی بدون سیگار کمک کنند. اگر انگیزهی ترک سیگار را دارید اما در تلاش قبلی خود به دلایلی غیر از عوارض جانبی دارو موفق نبودید، یا اگر بعد از درمان با این دارو دوباره سیگار کشیدن را شروع کردید، با پزشک خود در این باره صحبت کنید که آیا دورهی دیگری از مصرف دارو برای شما میتواند مفید باشد یا نه؟
اوردوز: اگر فکر میکنید بیشتر از مقدار لازم دارو مصرف کردهاید فورا به مرکز مسمومیت یا اورژانس مراجعه کنید.
اگر یک دوز از دارو را فراموش کنم؟
اگر دارو را یک دوز مصرف نکردید هر زمان توانستید آن را بخورید. اگر زمان مصرف دوز بعدی رسیده، فقط همان دوز را مصرف کنید. دوز داروی خود را در هر صورت دوبرابر نکنید و دوز اضافه مصرف نکنید.
این دارو با چه چیزهایی ممکن است تداخل داشته باشد؟
الکل یا هر مادهای که الکل داشته باشد
انسولین
سایر مواد کمکی برای ترک سیگار
تئوفیلین
وارفارین
تمام تداخلهای ممکن در این فهرست نیست. فهرستی از تمام داروها، گیاهان، داروهای غیرنسخهای و مکملهای غذایی را که استفاده میکنید به پزشک خود بدهید. همچنین در صورت مصرف الکل یا هر گونه مواد مخدر، آن را با پزشک خود درمیان بگذارید چرا که بعضی از این موارد با داروی شما تداخل دارند.
هنگام مصرف قرص وارنیکلین به چه نکاتی باید توجه داشته باشم؟
به طور منظم برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید. از پزشک خود، دوستان و خانواده برای حمایت از ترک سیگار کمک بگیرید. اگر در حال مصرف دارو سیگار کشیدید، آن را یک بار دیگر ترک کنید.
با قرص وارنیکلین این دارو ممکن است دهان شما خشک شود. جویدن آدامس بدون شکر یا مکیدن آبنبات و نوشیدن آب فراوان به رفع این مشکل کمک میکند. اگر مشکل برطرف نشد یا خیلی شدید بود به پزشک خود مراجعه کنید.
با مصرف این دارو ممکن است خوابآلوده شوید یا احساس سرگیجه کنید. بنابراین تا زمانی که از چگونگی اثر دارو روی خودتان مطمئن نشدهاید رانندگی نکنید و با وسایلی که نیاز به هوشیاری دارند کار نکنید. از نشستن یا ایستادن ناگهانی به ویژه در سنین بالا پرهیز کنید. این کار خطر سرگیجه یا حملاتی شبیه غش کردن را کم میکند.
طی درمان با این دارو ممکن است دچار حالت راهرفتن در خواب شوید که گاهی ممکن است باعث ایجاد خطر برای خودتان، دیگران یا وسایل دور و برتان شود. اگر دارو باعث راهرفتن در خواب یا سایر موارد غیرطبیعی مرتبط با خواب شد، مصرف آن را قطع کنید و به پزشک خود مراجعه کنید.
طی درمان با این دارو از نوشیدن الکل زیاد پرهیز کنید حداقل تا زمانی که مطمئن شوید روی تحمل شما دربرابر الکل چه تأثیری میگذارد. گاهی ممکن است افراد دچار حالت مسمومیت با الکل، رفتارهای غیرطبیعی و گاهی تهاجمی یا از دست دادن حافظه (فراموشی) طی درمان با این دارو شوند.
استفاده از این دارو ممکن است شانس افکار خودکشی یا اقدام به آن را بالا ببرد. به واکنش بدن خود دربرابر مصرف دارو دقت ویژه داشته باشید. هرگونه بدتر شدن روحیه، یا افکار خودکشی را فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
با مصرف این دارو ممکن است دچار چه عوارضی شوم؟
عوارضی که باید فورا به پزشک خود گزارش کنید:
واکنشهای حساسیتی مانند راشهای پوستی، خارش، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو
رفتار تهاجمی، عصبانیت یا خشونت، رفتارهای خطرناک ناگهانی
مشکلات تنفسی
تغییرات دید
درد یا احساس سنگینی در قفسه سینه
گیجی، مشکل در صحبت کردن یا ادراک
موارد جدید یا بدتر شدن افسردگی، اضطراب یا حملات پانیک
حالت سرخوشی
ضربان قلب سریع و نامنظم
احساس غش کردن، سبکی سر یا افتادن
تب
درد پا هنگام راه رفتن
مشکل در تعادل، صحبت کردن و راه رفتن
قرمزی، تاول زدن، پوستهپوسته شدن یا شل شدن پوست و مخاط دهان
احساس صدای زنگ در گوش
دیدن یا شنیدن چیزهای غیرواقعی (توهّم)
تشنج
راه رفتن در خواب
بیحسی یا ضعف ناگهانی صورت، بازو یا پا
افکار خودکشی یا مرگ، یا اقدام به خودکشی
مشکل در دفع ادرار یا تغییر حجم ادرار
خونریزی غیرطبیعی
خستگی یا ضعف غیرطبیعی
عوارضی که به طور معمول، نیازی به پیگیری پزشکی خاصی ندارند مگر در مواردی که ادامه پیدا کنند یا به حد آزاردهنده برسند:
یبوست
سردرد
تهوع، استفراغ
رؤیاهای عجیب و غریب
گاز زیاد معده
اختلال در خواب
سئوالات متداول:
آیا قرص وارنیکلین نیاز به نسخه پزشک دارد ؟
جهت مصرف قرص وارنیکلین نیاز به تایید و تجویز پزشک دارد، قبل از تهیه و مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.
تفاوت قرص وارنیکلین با قرص چمپکس چیست ؟
قرص چمپکس مشابه خارجی قرص وارنیکلین ایرانی است، تهیه و مصرف قرص چمپکس پیشنهاد می گردد.
قرص وارنیکلین برای درمان ترک سیگار چقدر موثر است ؟
تاکنون اشخاص زیادی با استفاده از قرص وارنیکلین و زیر نظر پزشک موفق به ترک سیگار شده اند.
مطالب پیشنهادی:
نحوه مصرف قرص وارنیکلین
خرید اینترنتی قرص ترک سیگار وارنیکلین
نظرات در مورد قرص وارنیکلین
قرص ترک سیگار zyban
خرید قرص ترک سیگار champix
عکس قرص وارنیکلین
قرص ترک سیگار چمپیکس
قیمت داروی ترک سیگار وارنیکلین
خرید قرص ترک سیگار champix
داروی آرامبخش برای ترک سیگار
قیمت داروی ترک سیگار نیکوماتین
خرید اینترنتی قرص چمپیکس
خرید اینترنتی قرص ترک سیگار وارنیکلین
داروهای کمکی برای ترک سیگار
در مورد این مقاله بیشتر بخوانید.