این مطالب را در این صفحه می خوانید
پماد ریکاو دارای آثار درمانی بسیار خوبی در بهبود انواع سوختگی، ادرار سوختگی، زخم بستر و زخم دیابت، شقاق سینه مادران شیرده و التهابات ناشی از لیزر درمانی میباشد. این فرآورده به صورت پماد موضعی مصرف میشود و دارای مواد موثره شیمیایی و گیاهی در پایه چرب میباشد. جهت دریافت مشاوره دارویی با خانه دارو تماس بگیرد و از مشاوره دکتر داروساز بهره مند شوید.
پماد ریکاو یکی از محصولات دانش بنیان این شرکت میباشد. این پماد با اثرات سه گانه تسکین سریع درد و سوزش (کمتر از یک ساعت و معمولا بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بعد از استفاده)، پیشگیری از ایجاد تاول جدید و کاهش ادمو ترشحات منطقه آسیب دیده به عنوان بهترین درمان سوختگی است، که در کارآزمایی بالینیاثرات درمانی آن به اثبات رسیده است.
پماد ریکاو تنها دارویی است که در دارونامه ملی ایران، اثرات سه گانه درمانی را در یک فرآورده برای سوختگی ارائه میکند و مورد استقبال بیماران قرار دارد.
این پماد با تاثیرات بسیار قوی و در مدت سه روز سوختگی پوست را رفع میکند و بهترین پماد سوختگی برای تسکین سریع درد و سوزش است و می تواند ظرف نیم ساعت از سوزش سوختگی درجه اول و دوم، درد و سوزش منطقه آسیب دیده را کاهش میدهد و یا کاملا برطرف میکند.
انواع مختلف سوختگی، معمولا به سادگی به مسکنها جواب نمیدهد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا درد و سوزش محل سوختگی تسکین یابد؛ که تسکین درد یکی از بهترین ویژگیهای این پماد بوده و بیمار به استفاده از مسکن نیازی ندارد.
روش مصرف پماد ریکاو
بیشترین اثرات درمانی پماد ریکاو برای بهبود سوختگی زمانی به دست می آید که در کمترین فاصله زمانی از ایجاد سوختگی استفاده شود. بنابراین، به محض ایجاد سوختگی، ابتدا محل آسیب دیده را به مدت حدود ۱۰ دقیقه با آب، خنک شود. استفاده از یخ در این موارد کار نادرستی است و ممکن است میزان آسیب را زیادتر کند.
سپس محل را با پارچه تمیز خشک کرده و پوشش نسبتاً ضخیمی از پماد را روی موضع آسیب دیده استفاده شود. گاز استریل یا پارچه تمیز روی محل مورد نظر قرار داده و پانسمان به مدت حداقل ۳ ساعت حفظ گردد. برای اثر ضد تاولی باید فرآورده چند ساعت روی محل باقی بماند. پماد ریکاو باعث از بین رفتن تاولهای ایجاد شده نمیشود؛ بلکه از ایجاد تاولهای جدید جلوگیری میکند. بطورکلی اگر تا ۲۴ ساعت پس از سانحه، تاول ایجاد نشود از آن به بعد هم ایجاد نمیشود. نکته قابل تذکر در مصرف ریکاو قدرت چسبندگی آن است.
این خاصیت در حفظ فرآورده بر موضع، هم به عنوان یک پوشش مناسب و هم تداوم جذب ترکیبات، نقش مهمی ایفا میکند. به منظور تسکین درد یا کاهش ترشحات منطقه آسیب دیده، سه مرتبه استفاده آن در روز توصیه میشود. در صورتی که سوختگی منجر به ایجاد زخم شده، پانسمان با استفاده از پماد ریکاو، هر ۲۴ ساعت تا درمان کامل ادامه یابد.
پماد ریکاو در درمان ادرار سوختگی (شدید) کودکان
ادرار سوختگی شیرخواران، نوعی التهاب پوستی است که در اطراف باسن، بین پاها و قسمتهای فوقانی ران به دلیل نفوذ محتویات ادرار و به ویژه مدفوع به پوست کودک (سوختگی شیمیایی) ایجاد میشود. در این حالت معمولا نواحی قرمز رنگ که میتواند با تورم همراه باشد، دیده میشود.
شایعترین سن ایجاد این حالت، بین ۹ تا ۱۵ ماهگی است، هر چند در هر سنی احتمال آن وجود دارد. ادرار سوختگی پای نوزادان علت ۲۰% مراجعات سرپایی به مطب پزشکان اطفال را تشکیل میدهد و در بین نوزادان ۳۰% تا ۳۵% شیوع دارد.
پماد ریکاو داروی بسیار مناسبی جهت درمان ادرار سوختگی (در هر مرحلهای) است. پماد ریکاو در این زمینه دارای آثار درمانی زیر میباشد:
تسکین درد و سوزش و التهابات ناشی از ادرار سوختگی (که منجر به آرامش کودک میشود).
کنترل نسبی عفونتهای قارچی و باکتریایی
درمان عوارض پوستی ناشی از ادرار سوختگی
جلوگیری از ایجاد مجدد ادرار سوختگی (تا زمان ادامه مصرف)
به دلیل پوشانندگی بالای این فرآورده به شکل قابل توجهی در درمان سوختگی پای بچه موثر است و ضمن اینکه خاصیت تسکین دهندگی سریع آن یک ویژگی بسیار مطلوب در این مورد است که برای والدین بسیار ارزشمند میباشد. همچنین این پماد عوارض ناشی از وجود کورتون در برخی پمادهای مورد استفاده در سوختگی پای بچه را ندارد و هیچگونه آثار سوء و نامطلوبی برای نوزاد به جا نمیگذارد. پماد ریکاو ضمن برطرف کردن سریع علائم ادرار سوختگی، به دلیل پایه بسیار چرب آن در پیشگیری از ادرار سوختگی جدید نیز بسیار موثر است.
روش مصرف: ابتدا منطقه آلوده به مواد دفعی کودک را به آرامی با آب ولرم شسته و با پارچه نخی تمیز خشک کنید. بهتر است کودک را چند دقیقه در معرض هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود. سپس لایه ضخیمی از پماد روی منطقه آسیب دیده استفاده نموده و این عمل پس از پاک شدن پماد، دوباره تکرار گردد. در صورتی که از پماد روی پوست باقی بماند، نیازی به تمیز کردن کامل آن نیست.
پماد ریکاو در درمان ادرار سوختگی نوزادان میتوان از پماد ماریگلد که یکی دیگر از محصولات این شرکت میباشد، نیز استفاده کرد.
پماد ریکاو در درمان زخم بستر و زخم دیابت
زخم بستریا زخم فشاری اختلال در انسجام پوست میباشد که به علت فشردگی پوست بافت نرم بین زواید استخوانی و یک سطح خارجی به وجود میآید، این زخم از اختلال در خونرسانی بافت و در نتیجه از بین رفتن بخشی از سلولهای بدن ناشی میشود که به طور پیشرونده لایه های زیرین خود را تخریب میکند. پماد ریکاو در این زمینه دارای آثار درمانی زیر میباشد:
تمیز شدن زخم پس از چند نوبت استفاده از پماد
شروع سریع فرآیند ایجاد بافت جدید در بستر زخم
کنترل پیشرفت زخم
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این فرآورده، کنترل میکروبی خوب فرآورده است. این مزیت در ارزیابی آزمایشگاهی ثابت شده و تستهای میکروبی درسوشهای بیمارستانی شاخص (Pseudomonas Aeroginoza , Staphylococcus Areus , Aspergylous Nigra , E. Coli , Candida Albicanse) مشخصاً بهتر از مقادیر توصیه شده استاندارد USP است.
به دلیل خاصیت آنتیبیوتیکی و ضد میکروبی این فرآورده و در نتیجه کاهش ترشحات عفونی، این فرآورده به شکل قابل توجهی باعث بهبودی زخم میشود.
روش مصرف پماد ریکاو
ابتدا زخم با نرمال سالین شسته شود.
قسمتهای عمده از بافت مرده برداشته شود. برداشتن بافتهای مرده خیلی کوچک الزامی نمیباشد (با تکرار پانسمان سطح زخم تمیز خواهد شد).
سطح زخم با لایهای کاملا ضخیم از پماد ریکاو پوشانده شود و روی آن گاز استریل یا پارچهای تمیز قرار داده شود.
این درمان، هر ۲۴ ساعت تا حصول نتیجه کامل تکرار گردد.
توجه: درمان زخم بستر، درمانی چند جانبه و شامل مواردی چون رعایت رژیم تغذیهای مناسب، استفاده از تشک مواج و مراقبت زخم است.
پماد ریکاو در درمان شقاق سینه مادران شیرده
شقاق سینه، زخمی در نوک پستان زنان شیرده است و در برخی زنان تا ۶ هفته طول میکشد و بیشترین بروز آن بین روزهای ۷-۳ بعد از زایمان است. ۸۰-۹۰ درصد زنان شیرده، انواع زخمهای نوک پستان را تجربه میکنند.
پماد ریکاو در این زمینه دارای آثار درمانی زیر میباشد:
تسکین سریع درد ناشی از زخم در هنگام شیردهی
رفع التهاب و درمان شقاق
پماد ریکاو به دلیل خاصیت جلوگیری از ایجاد ترشحات، به سرعت ترک روی سینه مادر را جمع میکند و چون ترکیبات این پماد پایه گیاهی دارد؛ هیچ گونه اثر نامطلوبی بر نوزاد باقی نمیگذارد.
روش مصرف پماد ریکاو
پس از هر بار شیردهی، قطعه کوچکی از پماد را روی محل زخم مالیده شود و پارچهای تمیز روی آن قرار دهید.
قبل از شیردهی بعدی، با پارچه نخی مرطوب، پماد را با ملایمت پاک نمایید.
این کار را تا حصول نتیجه کامل تکرار کنید (معمولا ۳-۴ روز).
توجه: جهت جلوگیری از تکرار شقاق سینه، هنگام شیردهی ناحیه آرئول (منطقه قهوهای سینه) را کاملا در دهان کودک قرار دهید.
پماد ریکاو در درمان التهابات ناشی از لیزر درمانی
مواد موثره:
روغن کنجد: حاوی ترکیبات ضد التهابی مثل سزامین و سزامولین است که ضمن کاهش تظاهرات بالینی موجب کند شدن روند تخریب بافتی ناشی از سوختگی میشود.
اکسید رو : با خاصیت قابض بودن موجب کاهش عوارض التهابی و در نتیجه ناراحتیهای ناشی از آن میگردد.
کافور : آنالژزیک ارزشمند در ترکیبات ضد درد موضعی است که باعث تسکین درد و سوزش ناشی از سوختگی میشود.
ریکاو، پماد ترمیم کننده زخم است که اثرات ضد التهابی نیز روی پوست دارد. این پماد، دارای مواد موثره گیاهی و شیمیایی می باشد و در آن از کورتون استفاده نشده است. بنابراین عوارض کورتون ها و دیگر فرآورده های پوستی را ندارد. با استفاده از ریکاو، پوست به صورت طبیعی بازسازی می شود و التهاب آن کاهش می یابد. اثرات مهم ریکاو عبارتند از: کاهش سریع درد و سوزش، جلوگیری از تاول های جدید، کاهش ادم و ترشحات منطقه آسیب دیده.
مواد تشکیل دهنده پماد ریکاو چیست؟
پماد ریکاو در هر ۱۰۰ گرم دارای مواد موثر زیر است:
§ Sesame oil 58.5g
§ Zinc oxide 20g
§ Camphor 2.5g
Sesame oil یا روغن کنجد: در کتب و مقالات مختلف، بر اثرات مفیدی چون کاهش درد و کاهش ادم (Edema) و ترشح و کاهش بیش تراوایی مویرگی ناشی از التهابات سوختگی اشاره شده است.
Zinc oxide: در بسیاری از فرآورده های پوستی موثر در کنترل التهاب جلدی به کار می رود. کاهش ترشحات، کمک به ترمیم ضایعه در کنار خواص آنتی سپتیک (گند زدا) در مورد قارچ ها و باکتری ها از ویژگی های آن است.
Camphor : آنالژزیک ارزشمند ضد درد موضعی است. وجود آن باعث تسکین درد و سوزش ناشی از سوختگی است.
استفاده از ترکیبات دارای اثرات چندگانه که جز نقش اصلی خود، اثرات فرعی درمانی دیگری هم دارند، باعث استفاده از مکانیسم سینرژیسم (هم افزایی) در این فرآورده می گردد. به عنوان مثال Zinc oxide یک قابض است که با آثار درمانی اصلی Sesame oil و نیز آثار فرعی کامفر به عنوان یک قابض ضعیف مشترک می باشد. از سوی دیگر، اثرات تسکین خفیف Zinc oxide با آثار تسکین خفیفیف Camphor و همچنین Sesame oil مشترک است.
آیا می توان از ریکاو در دوران بارداری و شیردهی یا برای اطفال استفاده نمود؟
پماد ریکاو یک داروی کاملا سالم است که در آن از هیچ گونه اسانس، مواد نگهدارنده و کورتون استفاده نشده است. بنابراین استفاده از آن برای نوزادان و اطفال کاملا ایمن بوده و منعی ندارد.
آیا استفاده از ریکاو دارای عوارض جانبی خاصی می باشد؟
عارضه خاصی تاکنون گزارش نشده است.
موارد مصرف ریکاو را نام ببرید.
از ریکاو می توان برای بهبود و درمان انواع زخم ها، سوختگی ها و التهابات پوستی استفاده نمود.
انواع سوختگی های درجه ۱ و ۲
سوختگی ناشی از لیزر درمانی پوست
زخم بستر، زخم دیابت، زخم های ناشی از خراش و بریدگی
شقاق سینه مادران شیر ده
ادرار سوختگی
درد و سوزش ناشی از زونا
آفتاب سوختگی و عرق سوختگی
آیا پماد ریکاو در درمان اگزما موثر است؟
اگر تشخیص اگزمای قطعی باشد (تشخیص اگزما باید توسط متخصص پوست انجام شود) باید از داروهایی استفاده کرد که رطوبت منطقه آسیب دیده حفظ شود. پماد ریکاو در رفع خشکی، التهاب و قرمزی پوست کاملا موثر است و استفاده طولانی مدت از آن نیز بلامانع می باشد.
چگونه باید از پماد ریکاو استفاده نمود؟
بلافاصله پس از آسیب، منطقه آسیب دیده کاملا با فرآورده پوشیده شود و برای چند ساعت و حتی المکان ۲۴ ساعت پس از آسیب، حفظ شود. اگر در این مدت دارو از موضع پاک شد، دوباره استفاده شود. اگر فقط اثر تسکینی دارو مد نظر است استفاده از آن مطابق نیاز مصدوم می باشد. در مورد اثر درمانی کاهش ترشحات ضایعه، استفاده از دارو ۳-۲ بار در روز تا دست یابی به نتیجه مورد نظر توصیه می شود. قبل از استفاده از فرآورده موضع مورد نظر را با آب ولرم یا سرم شستوشو به آررامی بشویید. پس از خشک کردن موضع با یک تنظیف تمیز یا گاز استریل محل مورد نظر با پماد ریکاو چرب خواهد شد.
آثار درمانی پماد ریکاو چیست؟
۱. تسکین سریع درد و سوزش: ظرف مدت نیم ساعت، درد و سوزش منطقه آسیب دیده به طور قابل توجه کاهش یافته یا کاملا برطرف می شود.
۲. پیشگیری از ایجاد تاول های جدید
۳. کاهش میزان ترشحات منطقه آسیب دیده (این ترشحات، محیط مساعدی جهت رشد میکروبی فراهم می کند که این عفونت ها مهمترین مانع بهبود ناحیه آسیب دیده است).
با توجه به مطالعه انجام شده ، اثر آنتی بیوتیکی این پماد (به روش آزمایشگاهی) به اثبات رسیده و به این جهت در جلوگیری از عفونی شدن زخم سوختگی و احتمالا کاهش طول دوره درمان موثر است.
۹- مزیت ریکاو بر سایر محصولات مشابه چیست؟
۴. تسکین سریع درد و سوزش: ظرف مدت نیم ساعت، درد و سوزش منطقه آسیب دیده به طور قابل توجه کاهش یافته یا کاملا برطرف می شود.
۵. پیشگیری از ایجاد تاول های جدید
۶. کاهش میزان ترشحات منطقه آسیب دیده (این ترشحات، محیط مساعدی جهت رشد میکروبی فراهم می کند که این عفونت ها مهمترین مانع بهبود ناحیه آسیب دیده است).
با توجه به مطالعه انجام شده ، اثر آنتی بیوتیکی این پماد (به روش آزمایشگاهی) به اثبات رسیده و به این جهت در جلوگیری از عفونی شدن زخم سوختگی و احتمالا کاهش طول دوره درمان موثر است.
آثار درمانی پماد ریکاو در ادرار سوختگی کودکان چیست؟
۱. تسکین درد و سوزش و التهابات ناشی از ادرار سوختگی (که منجر به آرامش کودک میشود).
۲. کنترل نسبی عفونت های قارچی و باکتریایی
۳. درمان عوارض پوستی ناشی از ادرار سوختگی (تا زمان ادامه مصرف)
۱۱- روش درمان ادرار سوختگی به وسیله پماد ریکاو چگونه است؟
از آنجایی که ادرار سوختگی به دلیل نفوذ محتویات ادرار و به ویژه مدفوع به پوست کودک (سوختگی شیمیایی) ایجاد می شود، پماد ریکاو ضمن برطرف کردن سریع علائم ادرار سوختگی، به دلیل پایه بسیار چرب آن در پیشگیری از ادرار سوختگی جدید نیز بسیار موثر است.
بدین منظور ابتدا منطقه آلوده به مواد دفعی کودک را به آرامی با آب ولرم شسته و با پارچه نخی تمیز خشک کنید. بهتر است کودک را چند دقیقه در معرض هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود. سپس لایه ضخیمی از پماد روی منطقه آسیب دیده استفاده نموده و این عمل را پس از پاک شدن پماد، دوباره تکرار گردد. در صورتی که کمی از پماد روی پوست باقی بماند، نیازی به تمیز کردن کامل آن نیست.
چه تضمینی برای اثربخشی پماد ریکاو وجود دارد؟
پماد ریکاو مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو می باشد. پماد ریکاو تنها دارو در دارونامه ملی کشور است که اثرات سه گانه (۱- تسکین سریع درد و سوزش ۲- جلوگیری از ایجاد تاول جدید ۳. کاهش ادم و ترشحات منطقه آسیب دیده) را در یک فرآورده ارائه می کند و همین امر باعث شده است در دهه گذشته نظر بسیاری از پزشکان و بیماران را به خود جلب نماید. با این حال، بهترین تضمین، اعتمادی است که شما پس از استفاده از پماد ریکاو و دیدن نتیجه آن پیدا می کنید.
چه مطالعاتی بر روی پماد ریکاو انجام شده است؟
کارآزمایی بالینی تصادفی یکسویه کور ارزیابی یک فرآورده موضعی نیمه جامد حاوی زینک اکساید و کامفر و روغن کنجد در درمان سوختگی های درجه ۱ و ۲. دانشگاه علوم پزشکی مشهد.IRCT Registration Code:IRCT2013011312107N1
کارآزمایی بالینی اثر پماد RECOVE در پیشگیری و درمان درماتیت ناشی از رادیوتراپی (رادیوترماتیت) در بیماران سرطان پستان. دانشگاه علوم پزشکی بابل IRCT Registration Code:IRCT201204047136N2
کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده جهت بررسی اثربخشی پماد موضعی ریکاو در تسکین درد، پیشگیری از تاول جدید، کنترل میکروبی و ترمیم زخم سوختگی. دانشگاه علوم پزشکی ایران IRCT Registration Code: IRCT201606148177N15
روش مصرف پماد ریکاو در سوختگی چگونه است؟
بلافاصله پس از سوختگی، منطقه آسیب دیده به مدت چند دقیقه با آب، خنک شود. سپس با پارچه تمیز آن را خشک کرده، پماد ریکاو با ضخامت زیاد روی آن استفاده شود. گاز استریل یا پارچه تمیز روی آن قرار داده پانسمان به مدت حداقل ۳ ساعت حفظ گردد. در صورت یکه سوختگی منجر به ایجاد زخم شده، پانسمان با استفاده از پماد ریکاو، هر ۲۴ ساعت تا درمان کامل ادامه یابد.
مطالب پیشنهادی:
پماد ریکاو برای جای جوش
قیمت پماد ریکاو
پماد ریکاو برای اگزما
عکس پماد ریکاو
پماد ریکاو برای واژن
پماد ریکاو برای جای بخیه
پماد ریکاو برای لک صورت
این دارو تاییدیه FDA را دارد.
نحوه خرید از داروخانه دکتر هنگامه سلیمانی.